Szakmai munka feltétele: a megfelelő felkészülés

A "TF" projekt egyik alappillérét a képzések jelentik, hiszen a projekt működése felkészült, speciális telepi tudással is rendelkező tapasztalt szakemberek munkájára épül.A projekt keretében részvételi akciókutatást végzünk Erdélyben, így a megtartott képzések is erre a megközelítésre épülnek.

csapep

 

 

2018 áprilisa óta már számos tréninget tudhatunk a hátunk mögött: szakmai eszköztáruk bővítése érdekében a résztvevő kollégák áprilisban telepi képzésben és játékkészség-fejlesztésben vettek részt.

Májusban sor került egy csapatépítő tréningre melyen a munkatársak számára nem csupán a gördülékeny belső együttműködés szempontjából volt hasznos, hanem elsajátítottak olyan közösségépítő technikákat melyeket a munkájuk során is hasznukra válhat.

csapep4csapep5

 

A Máltai Szeretetszolgálat kiemelt hangsúlyt fektet munkatársai és önkéntesei elsősegély felkészítésére, mivel fontos hogy a telepeken dolgozó kollégák és önkéntesek azonnali elsősegélyt tudjanak nyújtani az orvosok és mentősők által sokszor nehezen megközelíthető telepeken.

Az önkéntesek bevonása és felkészítése a segítő tevékenységre a Máltai Szeretetszolgálatok alapvető missziója, így ebben a projektben is szempont volt az önkéntességre fókuszáló képzés beépítése.

Az elsősegély képzésre júniusban, az önkéntes képzésre pedig szeptemberben kerítettünk sort.