Bemutatkozás

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

MMSZ logo poz

A hit védelme és a szegények szolgálata
Tuitio fidei et obsequium pauperum

Több mint kilencszáz éve ez minden Máltai szervezet jelmondata a világon. Világos cél, világos feladat. Az alapító atyák más korban biztosan mást értettek a hit védelmén, mint amit ma gondolunk küldetésünkről, és a szegények istápolása is bizonyosan más tartalommal bírt akkoriban.

Ettől azonban jelmondatunk nem vált idejét múlttá, hiszen napjainkban ugyanolyan fontos a hit védelme, amelyet ma példamutatásunkkal, a szegényekhez, bajbajutottakhoz való odafordulásunkkal, szeretetünkkel próbálunk szolgálni.

A segítségünkre szorulók száma sajnos nem csökken és ez egyre több erőfeszítésre kényszerít bennünket. A mai kor elvárásai szerint végezzük munkánkat, amelynek legfõbb értékei a közösség ereje, a feladathoz való alázat, a magas szintű szakmai felkészültség, de talán legfontosabbként a rászoruló ember valódi szolgálata.

www.maltai.hu


Konzorciumi partnerünk

 emet logo fekvo szines rgb png

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 2012 augusztusában jött létre az Emberi Erőforrások Minisztériuma hazai forrású pályázati feladatainak ellátására.

A szervezet az Emberi Erőforrások Minisztériuma háttérintézményeként 12 támogatási program keretében évente közel 80 ezer pályázatot dolgoz fel, és több mint 17 milliárd forint összegű forrást juttat el az oktatás, a szociális, a civil, az egyházi, a nemzetiségi, és a társadalmi felzárkózás területeire.

A Támogatáskezelő látja el emellett a TÁMOP Gyerekesély programjának vezetését is, mely program 21 kistérségben segíti elő hátrányos helyzetű gyermekek esélykiegyenlítését.

www.emet.gov.hu